11/05/2013

HELSINGISSÄ 2.-3.11

 Juna lähti Seinäjoelta, onneksi aikataulussa, 6.43. Perjantain lakon takia stressasin, että jääkö koko Helsingin reissu tekemättä ja Hurts näkemättä. Mutta meidän onneksi junat alko kulkea normaalisti perjantai-lauantai välisenä yönä ! Matkaevääksi tein itelleni kaks patonkia, jotka osoittautui erittäin herkullisiksi ja halvaksikin, suhteessa junan antimiin.
 Tampereella oli junan vaihto. Siinä ei käytännössä ollu järjen hiventäkään, sillä juna millä tultiin Tampereelle asti, olis jatkanu matkaansa Helsinkiin, mutta Veturin tarjouksien takia, vaihdettiin junaa Tampereella ja säästettiin muutama kymppi.
 Hotellille saavuttiin hetken seikkailun jälkeen.. Kummatki oli toista kertaa elämänsä aikana Helsingin keskustas, joten ei siitä oikein meinannu tulla mitään. Mutta loppujen lopuksi löydettiin kuitenkin hotellille ! Siinä sitten hetki makoiltiin sängyssä ja elvyttiin matkasta, jonka jälkeen alettiin laittautua ravintolaa varten.
 Koska oli pyhäinpäivä, oltiin vähän epävarmoja siitä, oltaisko saatu ruokaa mistään muualta ku mäkkäristä. Kysyttiin hotellin työntekijöiltä neuvoa ja ne suositteli Mamma Rosaa, joka olis hetken kävelymatkan päässä hotellista.
Ikkunoista jo lurkittiin, että näyttääpäs kalliilta ravintolalta, ja pelättiin että tän ruokareissun jälkeen alkais kuukauden säästäminen. Sisään mentäes tää tunne vaan vahvistui, kun vahtimestari otti takit pois ja laittoi ne narikkaan. Ruokalistat kun annettiin käteen, niin hädin tuskin uskalsin avata sitä ja katsoa hintoja, mutta uskallauduin kuitenkin, eikä kyseinen paikka edes ollu kovin kallis ! Ihan perushintaisia ruokia, ja maultaan aivan täydellisiä !
Syömisien jälkeen oltiin hetki hotellilla mahojemme kans, kunnes sit pitiki lähtee jonottamaan Helsingin jäähallille, koska oltiin ostettu permantopaikat. Ulkona jonotettiin vähä yli 3 tuntia, sisällä piti vielä odottaa itse pääesiintyjää 2 tuntia, jonka jälkeen saatiinki jonotukselle vastinetta ! Aivan huikee keikka ! Sitä fiilistä ei vaan voi sanoillakaan kuvata, kun seisot melkein eturivissä ja sun odotus vihdoin palkitaan.
Aamulla oliki sitten suhteellisen aikanen herätys, koska hotelliaamupalaa sai vaan 11 saakka. Oli kyllä ihana saada kunnolla syötyä ja vielä tuoreita hedelmiä ja kaikkea ! Namskis. En edes muista koska oisin viimeksi syöny noin täytelään aamupalan. 
 Aamupalan jälkeen pitiki sitte nopsaa pakkailla tavarat kasaan ja lähteä kipsuttelemaan asemalle. Jostain syystä olin varannu meille junan joka lähti vasta kahden aikoihin Seinäjoelle, mutta ei sekää loppujenlopuksi haitannu yhtää ! Ehdittiin vähä kierrellä Sokosta ympäri ja sen jälkeen käytiin vielä aseman Robert's Coffeessa.
 Koska mun englannin lukemiset jäi aika vähälle viikonlopun takia, niin päättin ettei edes kannata mennä laittamaan nimeä kokeeseen, joten vietin ihanaa vapaapäivää yksin kotona. Illalla lähdettiin äitin kanssa käymään Vaasassa gigantissa hakemassa mulle, uusi ja ihan ikioma macbook air. Nyt olen maailman ihanimman apple-perheen omistaja ! haha.

Ei kommentteja: