5/11/2015

KANALEIVÄT

Kuka tunnistaa itsensä kanan, smetanan, sekä leivän ystäväksi? Minä ainaki! Aattelin jakaa teidän kans tälläsen herkullisen reseptin, jota ite ainaki tulee aika ahkerastikki käytettyä. Oon tän siskolta rohmunnu aikoja sitten, mutta nyt vasta ollaan poikaystävän kans ruvettu tekeen näitä aika säännöllisin väliajoin. Suoraan sanottuna, näihin jää vaan niin pahasti koukkuun!

Näitä sä tarvit:

leipää
400g (hunajamarinoitua)kanaa
1 prk ranskankermaa
1 prk smetanaa
juustoraastetta

 1. Ite tykkään eniten hunajamarinoidusta kanasta ja oonkin aikalailla sen suurkuluttaja. Silloin tällöin ostan myös pehmeän pippurista, mutta ei se koskaan oo osoittautunu viel niin hyväksi kuin hunajamarinoitu. Kana siis laitetaan pannulle paistumaan ja halutessaan sitä voi vielä maustaa oman maun mukaan!

 2. Sekoitetaan ranskankerma, smetana ja juustoraaste keskenään.
 3. Heitetään edellämainittuun sekoitukseen kypsennetyt kanat mukaan ja sekoitetaan. Ite tykkään laittaa ton hetkeksi aikaa vielä jääkaappiin ennenkö laitan leivälle, koska sielä se hieman jähmettyy eikä oo niin vetelää.
4. Jääkaapista tullu tahna leivälle, juustoraastetta vielä hieman päälle ja ei muuta kuin uuniin.
5. Paistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia ja valmis! Tulee ihan vesi kielelle kun ajattelee.. 


Voi olla että täytyy vielä poiketa tänään kauppaan hakemaan nää värkit iltaa varten jääkaappiin. Tälläsillä eväillä nimittäin kelpaa kannustaa Suomi taas tänään voittoon! 

Ei kommentteja: